Megkezdődött Kiskunfélegyházán a kerékpárút építése

Képgaléria
Megkezdődött Kiskunfélegyházán a kerékpárút építése
Megtörtént a Bercsényi utca és a Mezőgazdasági bolt közötti szakaszon megépülő kerékpárút munkaterületének átadása Kiskunfélegyházán. Szeptember 2-án, a városházán megrendezett egyeztető összejövetelen a rendőrség, a MÁV, a Bácsvíz Zrt, és valamennyi, a beruházásban érintett szolgáltató és hatóság képviseltette magát. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata „Kiskunfélegyháza, 5-ös számú főúton történő biztonságos kerékpározás megteremtése” elnevezéssel benyújtott pályázatával mintegy 138 millió forint Európai Uniós támogatást nyert.

Az egyeztetést követően megkezdődik a kerékpárút építése, és a kivitelező ígérete szerint a tél beállta előtt használatba lehet venni. A kerékpárút a Bercsényi utca és az 5-ös főút kereszteződésétől Kecskemét felé haladva a Petőfi lakótelep melletti jobb oldalon épül meg a bevásárlóközpontig. Ott – a vasúti sorompó előtt – áttér a baloldalra, és úgy folytatódik a Mezőgazdasági boltig.

A kivitelezőnek ezen a szakaszon a fénysorompóval ellátott vasúti átjárót, és a vízfolyást áthidaló hidat is meg kell építenie. Mivel a kerékpárút a főútvonaltól több méterre épül, a munkálatok a forgalmat csak mérsékelten korlátozzák.

A vasúti fénysorompó kialakítása idején azonban a jelenlegi gyalogos átkelőt lezárják – mondta el Hartyáni Gyula projektmenedzser az egyeztető tárgyalást követően. A KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0003 azonosítószámú projekt várható befejezése 2015. október 31, az elnyert KÖZOP támogatás mértéke 138.017.250 forint.




 

Kövessen minket a Facebookon is!