Kék hírek 2015. szeptember 9. 16:35 Forrás: MTI

Adót csalt a kiskunfélegyházi autókereskedő – börtönbe vonul

Adót csalt a kiskunfélegyházi autókereskedő – börtönbe vonul
Jogerősen három és fél év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kiskunfélegyházi autókereskedőt, aki hamis könyveléssel több mint hatszáz kocsit értékesített úgy, hogy nem fizetett be több mint 300 millió forint adót.

A 45 éves vádlottat folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettében és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

Az ítélet szerint a vádlott 2003-ban alapított vállalkozást, amelynek előbb a testvérével volt tulajdonosa, majd egy Seychelles-szigeteki céghez, végül egy szerbiai férfihoz került.

A kft. 2006-ban és 2007-ben használt járműveket, több mint 600 darabot szerzett be Németországból és Olaszországból. Ezeket 2006 decembere és 2008 júniusa között értékesítette, jelentős részben Magyarországon, többnyire bizományosokon keresztül.

A beszerzési számlákon sokszor a valós vételárnál alacsonyabb összeg szerepelt. Az autók értékesítésekor pedig a cég számlázóprogramjával a valós eladási árnál alacsonyabb összeget tüntetett föl, miközben a vevőknek készült kézzel írt számlákra a tényleges ár került. Olyan gépjármű-beszerzések és -eladások is történtek, amelyeket le sem könyveltek.

A vádlott a manipulált bizonylatok alapján valótlan adóbevallásokat nyújtott be, és körülbelül 328 millió forintnyi áfát nem fizetett be.




 

Kövessen minket a Facebookon is!