Közélet 2014. március 29. 12:26

Tavaszi nagytakarítás Haleszban

Képgaléria
Tavaszi nagytakarítás Haleszban
Haleszban tizenkilenc esztendeje szervezi meg Ván Jenő önkormányzati képviselő a kora tavaszi nagytakarítást. A Haleszi- és a Nagyszőlő úti Gazdakörök, a Róna Vadásztársasággal közösen, március 29-én tisztították meg a szeméttől a környező utak szegélyeit, árkait és az erdős területeket. Március 30-án a Selymesért Egyesület tagjai látnak munkához, hogy megszépítsék környezetüket.

 

 

Ván Jenő elmondta, hogy a haleszi akcióhoz közel százan kapcsolódtak ebben az évben is. Sok az illegális szemétlerakóhely és a szemét. Munkájukat mégsem tartja eredménytelennek, mert az évek során 40 százalékkal csökkent a térségben a felelőtlenül szétdobált hulladék mennyisége.

A nagytakarításban résztvevő gazdaköri, egyesületi és vadásztársasági tagok megfogalmazták: minden évben fontosnak tartják, hogy tavasszal megszépítsék környezetüket. Kertvárosi részben élünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy környezetünket elárassza a szemét. Nem tartjuk megalázónak összeszedni mások szemetét, és bízunk abban, hogy egyre kevesebben dobálják ki a kocsiból a műanyag palackokat, sörösüvegeket, az otthon felgyülemlett szemetet nem az út menti árkokba, erdőkbe hordják ki, hanem a gyűjtőhelyekre viszik – mondta az akcióban résztvevő hölgyek egyike.

 

H. S. 

Kövessen minket a Facebookon is!