Egészségügy 2015. szeptember 26. 10:20 Forrás: keol.hu

Könnyebben gyógyulnak a gyerekek

Képgaléria
Könnyebben gyógyulnak a gyerekek
Jól ismert mesefigurákkal „öltöztették fel" a falakat a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Ambulancián, valamint a Koraszülött Részlegen.

A népmese napját immár tizenegy éve szeptember végén, Benedek Elek születésének évfordulója alkalmából ünnepeljük. Ebből az alkalomból zárták le szeptember 25-én, pénteken a kecskeméti kórházban a Csemetedoki mintaprojektjét, amelynek köszönhetően kerültek a falakra a mesefigurák.

Az ünnepélyes átadáson jelent volt Dr. Zombor Gábor, Kecskeméti országgyűlési képviselője, az idei kórházi alapítványi bál fővédnöke, Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Mikulás Ferenc projektvezető, a Kecskemétfilm Kft. képviseletében, Boros Anikó és Zsoldos Csaba tervezők, az Arnon DC. képviselői, Szekeres Gábor technológiai menedzser, a kivitelező Jampolo Kft. képviselője, valamint Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató asszony, Dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató, Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa és Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos.

Az ünnepség alaphangulatát a 6 éves Nagy Ajsa Dóra egy magyar népmesével teremtette meg, majd a „felnőttek" - Dr. Zombor Gábor, Dr. Svébis Mihály, Mikulás Ferenc, Boros Anikó és Dr. Kelemen Edit - kaptak szót.

Dr. Svébis egy történetet osztott meg a jelenlévőkkel: játszószoba is van a kórházban, ahol - amikor meglátogatta - önfeledten játszottak a gyerekek. „Ők mind betegek?" - kérdezte az igazgató. Mire a válasz: „Egy részük már nem, csak nem akarnak hazamenni." Lehet, hogy mostantól még inkább így lesz. Régi álom vált most ugyanis valóra a kórházban: karitatív összefogás eredményeként, kreatív eszközökkel a gyógyítás közegét alapjaiban megváltoztatva a gyermekgyógyászati részlegekben.

A mesékkel és rajzfilmfigurákkal egy szerethető, mesebeli tér illúzióját keltik a zárt folyosók, a vizsgálók és egyes szobák. A cél az volt, hogy az aktív, közösségi tereket és a nyugodt, altató és vizsgáló tereket a gyerekek részére is „működésbe hozzák". Létrehozva egy helyet, ahol azonosulni tudnak a doktorokkal, a gyógyítással, hogy rövid időre ők is kicsit dokik lehessenek, önmagukat is gyógyító „Csemetedokik".


Fotó: keol.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!