Közélet 2014. március 31. 11:00

Az SMS nem pártérdekek mentén szerveződött

Az SMS nem pártérdekek mentén szerveződött
Seres Mária, az SMS szervezet vezetője és dr. Réczi László, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje tartott sajtótájékoztatót március 27-én Kiskunfélegyházán. A Seres Mária Szövetségesei szervezetről elmondták, hogy nem pártérdekek, nem ideológiák mentén szerveződtek, hanem feladatokat kerestek maguknak, az emberek érdekeit képviselik az élet minden területén.

 

 

A legfontosabb megoldandó feladatok közül kiemelték, hogy a nagycsaládosok ki vannak szolgáltatva a családtámogatási rendszernek. Többgyermekes nőként szinte lehetetlen elhelyezkedni. A sok gyerek lassan a szegénység jelképévé válik. A devizahitelesek azzal szembesültek, hogy életük végéig tartozni fognak, több százezer család helyzete vált kilátástalanná. Az oktatás színvonala folyamatosan romlik. A diákokat röghöz kötik, miközben tudjuk, hogy diplomásként is nehéz állást találni. Az egészségügyi dolgozók nincsenek megbecsülve, pedig óriási a felelősség rajtuk. Tisztességes fizetés hiányában kénytelenek hálapénzt elfogadni, vagy külföldre mennek. Magyarországon egyre több nő érzi, hogy nem tudja összetartani a családját. A pénztelenség felmorzsolja a családi békét. A tanárok elveszítették függetlenségüket, már semmiről nem dönthetnek önállóan. Mindent a központ határoz meg.

Seres Mária elmondta: nem olyan képviselők akarnak lenni, akik elhiszik magukról, hogy mindent tudnak. Olyan szakmai szervezetek összeállításán dolgoznak, amelyek lefedik az egész országot,velük akarnak komoly kapcsolatot kiépíteni. A szakemberektől nem azt várják, hogy pártpolitikusokká váljanak, hanem azt, hogy segítsenek a problémák megoldásában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!