Közélet 2014. március 31. 21:10

Van esélyük a devizahiteleseknek

Képgaléria
Van esélyük a devizahiteleseknek
Jó érvrendszerrel felépítve minden devizahiteles elérheti a bíróság előtt, hogy ne kelljen többet fizetnie, mint amennyit felvállalt – mondta el dr. Damm Andrea jogvédő az Innovációs Központban március 28-án megtartott lakossági fórumon. Véleménye szerint az adósok nagy része találhat olyan utat, amivel visszanyerheti a banki szerződés egyensúlyát.

A fórumon a legtöbben arról kérdezték a jogvédőt, hogy kitől várhatnak segítséget a devizahitelesek, miként lehet eligazodni a jogi útvesztőkben?

Az előadó elmondta: az lenne a legjobb, ha a kormányzat jogalkotással oldaná meg ezt a kérdéskört. Ameddig ez nem történik meg, mindenkinek egyéni jogérvényesítéssel kell élnie. Vannak erre már jó példák. Az Interneten elérhetőek az eddigi tapasztalatok, amelyek bizonyítják, hogy sikert érhetnek el a devizahitelesek, ha kellően felkészülten, vagy szakemberek segítségével kérik a banki szerződések módosítását. A mai napig több ezer devizahiteles per indult az országban, ezek közül nagyon sok véget is ért első fokon. Másodfokon is lezártak legalább 60-70 ügyet. Ebből adódóan kialakult egy olyan joggyakorlat, amelyre az ügyek nagy részét fel lehet fűzni. Ami a legfontosabb, hogy a bajbajutottak keressék meg a tisztességes segítséget, hogy végig tudják járni a kérdéskört.

 

Kövessen minket a Facebookon is!