Közélet 2014. április 1. 07:44

Mától új helyen működik a háziorvosi ügyelet

Képgaléria
Mától új helyen működik a háziorvosi ügyelet
Ma, azaz április 1-jén, kedden délután már az új helyén, a kívül-belül megszépült, egykori kommendáns hivatal épületében fogadja a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket a központi háziorvosi ügyelet. A mintegy 10 millió forintos fejlesztéssel több mint 40 ezer ember – Kiskunfélegyháza mellett Pálmonostora, Petőfiszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér és Kunszállás lakosainak – ellátása válik színvonalasabbá.

Mint azt a hétfő délutáni átadási ünnepségen Kapus Krisztián polgármester elmondta, az 1899-ben, eklektikus stílusban épült Molnár-féle ház 2012. július 10-én került a város tulajdonába. Tavaly pedig úgy döntöttek a fenntartó önkormányzatok, hogy itt kap helyet a háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet.

A tavaly októberben elkezdett munkálatok során felújították többek között a víz- és villamoshálózatot, orvosi szobákat és várókat alakítottak ki az épület földszintjén, és újjászületett az épület homlokzatának egy része is. Mivel azonban a képviselő-testület az idei költségvetésben biztosította a homlokzat rekonstrukciójának befejezéséhez szükséges összeget, hamarosan teljes szépségét mutatja majd a városképet valaha meghatározó, dúsan díszített, látványos homlokzatú épület. A másik szárnyba a tervek szerint a mentőállomás költözik majd ideiglenesen.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!