Közélet 2014. április 1. 15:33

Belterületi lomtalanítás

Belterületi lomtalanítás
Értesítjük városunk lakosságát, hogy 2014. április 12-én (szombaton) az 5-ös főúttól Keletre eső városrészekben, illetve 2014. április 13-án (vasárnap) az 5-ös főúttól Nyugatra eső városrészekben a Polgármesteri Hivatal a FBH-NP Közszolgáltató KFT. és a VSZKSZ lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza város belterületén és a Molnártelepen.

A lomtalanítás alkalmával olyan alkalmilag képződött vagy fehalmozódott települési szilárdhulladék helyezhető ki, amely a hulladékgyűjtést végző közszolgáltató által rendszeresített, az ingatlantulajdonos által rendszeresen használt gyűjtőedényzetben mérete miatt nem helyezhető el.

NEM HELYEZHETŐ KI: ZÖLDHULLADÉK, EGYÉB MEZŐGAZDASÁGI HULLADÉK, HÁZTARTÁSI SZEMÉT, ÉPÍTÉSI TÖRMELÉK, ÁLLATI EREDETŰ HULLADÉK, ÁLLATI HULLA, VESZÉLYES HULLADÉK (pl.: AUTÓGUMI, TV, MONITOR, NYOMTATÓPATRON, HŰTŐSZEKRÉNY, EGYÉB ELEKTRONIKAI HULLADÉKOK, OLAJOS-, FESTÉKES-, NÖVÉNYVÉDŐSZERES DOBOZOK, PALACKOK, STB.)

Az előző bekezdésben felsorolt, tiltott hulladék gyűjtőhelyre történő kihelyezése vagy az emgedélyezett, lom fogalma alá tartozó tárgyak nem a kijelölt gyűjtőhelyekre történő kihelyezése esetén a szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény 196. §. (2) bekezdése alapján az elkövető köztisztasági szabálysértést követ el és 150.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 43. § (2) bekezdése értelmében a közterületre kihelyezett lomhulladékok a közszolgáltató tulajdonát képezik, ezért abból elvinni, eltulajdonítani tilos, jogszabálysértő, szabálysértési, illetve büntetőeljárást von maga után. (A törvény 14. § (1) bekezdése értelmében továbbá a gyűjtőpontokra kihelyezett lomhulladékot csak hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező szolgáltató, társaság szállíthatja el!)

Kérjük az érintett lakosságot, hogy lomtárgyaikat legkésőbb a lomtalanítási napon de. 10 h-ig szíveskedjenek kihelyezni a megadott gyűjtőhelyekre, mert a lomtárgyak begyűjtését a közszolgáltató mindkét napon de. 10 h-tól megkezdi. A gyűjtőjárművek minden utcán és gyűjtőhelyen csak egyszer végzik el a begyűjtést.

KERTES HÁZAS ÖVEZETEK GYŰJTŐHELYEI:

Kertes házas övezetekben a lakosok az általuk használt ingatlan elé arra a helyre tehetik ki a lomtárgyaikat, ahová a hulladékgyűjtési napokon egyébként is a hulladékgyűjtő edényzeteiket kihelyezik. A kihelyezett lomtárgyak úttest- és járdafelületet nem foglalhatnak el. Kérjük a tisztelt lakókat, hogy csak a saját maguk által lakott ingatlan elé szíveskedjenek lomtárgyakat kihelyezni.

A lomtárgyak elszállítását követően a terület tisztításáról, takarításáról az érintett ingatlan lakója köteles gondoskodni.

TÖMBHÁZAS ÖVEZETEK GYŰJTŐHELYEI:

Tömbházak esetében a lomtalanítási gyűjtőhelyek a korábbi évekhez hasonlóan a tömbházak közelében kijelölt gyűjtőpontok lesznek. Ezeken a pontokon a közszolgáltató által elhelyezett nyitott konténerekbe lehet a lomtárgyakat elhelyezni.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a lomhulladékot a konténerekbe szíveskedjen beletenni!

A tömbházas övezetek gyűjtőhelyeinek jegyzéke:

Petőfi lakótelep:

A lakótelepi gyógyszertárnál (Dr. Holló Lajos út 71.) lehelyezett konténer melletti füves terület, a lakótelepi ABC-vel szemközti tízemeletessel (Darvas tér 2.) szembeni füves terület, Dr. Holló L. u. 43. - Kőrösi u. közöti terület (gázfogadó állomás mellett)

Városközpont:

Kossuth u.-Dankó P. u. sarok, Lónyai u.-Kossuth u. sarok, Attila u. 5-7. előtt, Kazinczy u.-i tömbbelső, Móra tér 15. előtt, a Petőfi téri és a Bajcsy Zs. u.-i társasházak esetében a hulladékgyűjtő edényzeteik helye

Majsai úti lakótelep:

Majsai út - Dohány u. sarkán

Móraváros:

Szeder u. Honvéd pálya felőli vége, Platán u. 11-15. közötti tömbbelső

Környezetünk tisztasága érdekében tett segítségüket előre is köszönjük!

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály

                                                                                                 

Kövessen minket a Facebookon is!