Hirdetmények 2015. október 5. 16:30

Őszi zöldjáratok

Őszi zöldjáratok
Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy  Kiskunfélegyháza belterületén a keletkezett zöldhulladékokat még két alkalommal, október 5-i, valamint november 30-i kezdettel gyűjtik be.

A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat. A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban maximum 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki.

Kérjük, hogy a zsákokat legkésőbb a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 óráig helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül. Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl. fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok.
 

Fokozottan felhívjuk figyelmüket az alábbiak betartására:

- a zöldhulladékok a közterületre mind a családi házas, mind a tömbházas övezetekben a gyűjtés kezdete előtt maximum 2-3 nappal korábban helyezhetők ki!

-  a zöldhulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki! (Más ingatlana elé, üres ingatlanra, nagyobb üres közterületre, utcák kereszteződése, utcasarkok mellé zöldhulladékot kihelyezni tilos!)
 

Fenti előírások be nem tartása esetén a hatóság illetékesei (pl.: közterület-felügyelet) felszólítással és szankcióval is élhetnek!


Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet




 

Kövessen minket a Facebookon is!