Közélet 2015. október 8. 10:20 Forrás: Kiskunfélegyházi Járási Hivatal

Pályázat Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

Pályázat Területi Közigazgatási Ösztöndíjra
A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.





A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tizenkét hónap, melyet Magyarországon a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek. A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére. A program várható időtartama: 2015. december 1. - 2016. november 30.
 

Pályázati feltételek:

- a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév

- magyar állampolgárság

- felsőfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél; Külföldön szerzett diploma esetén a pályázó vállalja, hogy 2015. október 31-ig honosítja azt a Magyar Ekvivalencia és Információs Központnál)

- a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn

- az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést
 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

- idegen nyelvből meglévő B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga
 

Az ösztöndíj havi összege: 110 000 Ft/hó, mely a vonatkozó jogszabályok értelmében adó- és járulékmentesen kerül kifizetésre
 

A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni csak elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározott módon, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:

- magyar nyelvű önéletrajz (formátum: .doc, .docx, .pdf; az ajánlott minta az oldalról letölthető);

- végzettséget igazoló okirat másolata.
 

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudják elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldése és véglegesítése, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!
 

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2015. október 15. éjfél

Bővebb információ: http://tko.kormany.hu/
 

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A beérkezett pályázatok alapján formai szűrésen megfelelt pályázók egy komplex kiválasztási eljáráson vesznek részt. A kiválasztási eljárás első fordulója egy online kompetenciateszt kitöltését foglalja magában, mely a jelentkezési határidőt követően minden jelentkező részére azonos időben kerül megnyitásra. Az online kompetenciateszt várható időpontja 2015. október 19-22. között zajlik, melyen minden formailag helyes pályázatot benyújtó pályázó részt vehet.

Az írásbeli tesztek automatikus kiértékelését követően a jelentkezőt az általa első helyen megjelölt kormányhivatal meghallgatja. A szóbeli meghallgatások alapján a kormányhivatalok javaslatot tesznek a kiválasztás második körébe kerülő jelentkezőkre vonatkozóan. A szóbeli elbeszélgetések eredményei alapján maximum 120 fő (kormányhivatalonként a legjobb 6 jelentkező) kerül behívásra a második szóbeli és írásbeli fordulóra, aminek helyszíne Budapest.

Az eredmények összesítését követően a Program Irányító Bizottság javaslatot tesz a nyertes pályázók személyére, ami alapján a személyzetpolitikáért felelős miniszter dönt az ösztöndíjak odaítéléséről.
 

A pályázat elbírálásának végső határideje: 2015. október 31.




 

Kövessen minket a Facebookon is!