Egészségügy 2015. október 9. 10:20 Forrás: MTI

Automata defibrillátor készülék lesz a kecskeméti vasútállomáson

Automata defibrillátor készülék lesz a kecskeméti vasútállomáson
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója arról számolt be csütörtökön az MTI-nek, hogy a győri, a hegyeshalmi és a kecskeméti vasútállomáson is elérhető lesz egy-egy automata defibrillátor készülék, amelyet a DB Schenker Rail Hungária Kft. adományozott a vasúttársaságnak mintegy kétmillió forint értékben.



Hozzátette: ezeken az állomásokon naponta mintegy 20 ezer ember fordul meg. Jelezte, hogy az eszközöket bárki használhatja, mert azok hangos utasításokat adnak, ugyanakkor mindhárom állomás húsz-húsz dolgozóját tanfolyamon készítik fel a defibrillátorral történő esetleges életmentésre. Megjegyezte, a készülékek nemcsak a vasútállomásokon nyújthatnak segítséget, hanem azok környezetében is.

Németh Nándor, az adományozó cég ügyvezetője a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról beszélt. Elmondta, hogy a 2012-ben megalakult, vasútrendezési feladatokat ellátó cég most jutott el odáig, hogy adni is tudjon az embereknek. A defibrillátorok megtalálását nemzetközileg is ismert piktogramok segítik majd.


Fotó: MTI - Krizsán Csaba




 

Kövessen minket a Facebookon is!