Közélet 2014. április 3. 19:55

Sajtótájékoztató az elmaradt vitáról

Képgaléria
Sajtótájékoztató az elmaradt vitáról
A választások előtti finisben a Jobbik vitára hívta és várta két legnagyobb riválisának képviselőjelöltjét. A vita elmaradt.

A kampányvita nem ismeretlen az európai politikai kultúrában, miniszterelnök-jelöltek beszélnek programjaikról, és még az utolsó pillanatokban pártjuk mellé állítják a bizonytalan szavazókat.

Kollár László, a Bács-Kiskun megye 4. számú választókörzetének, Jobbik színeiben induló képviselőjelöltje elmondta, hogy helyi méretekben gondolkodott, amikor Lezsák Sándort és Garai Istvánt vitára invitálta. Elképzelései szerint a pártprogramok meghatározott időtartamban való ismertetésén túl legnagyobb hangsúlyt a helyi gondok megoldására fektették volna, a kórház és az egészségügy helyzetére, a munkahelyteremtésre, valamint a gazdaság fejlesztésének lehetőségeire.

A részvételt Lezsák Sándor lemondta – folytatta Kollár László –, így a vitát Garai Istvánnal ketten nem tartották meg, mert – mint fogalmazott – két ellenzéki között nincs értelme vitázni.

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke, országgyűlési képviselőjelölt a továbbiakban értékelte a saját kampányukat. Mintegy 15 lakossági fórumot tartottak, melyek a kultúrától a gazdaságig minden kérdést érintettek, A Jobbik mindvégig pozitív kampányt folytatott, saját programjának bemutatására koncentrált.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az őszi választások előtti – polgármester-jelöltek közötti – hasonló kezdeményezésről még korai lenne nyilatkozni, de a most vasárnapi választásokig hátralévő időben még készséggel részt venne egy olyan vitán, amelynek egyelőre csak az elmaradásáról tudott beszámolni.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!