Kistérség 2015. október 27. 13:00 Forrás: petofiszallas.hu

Tanyabuszt nyert Petőfiszállás Önkormányzata

Képgaléria
Tanyabuszt nyert Petőfiszállás Önkormányzata
Október 21-én vette át a település polgármestere a pályázat útján megnyert Opel mikrobuszt, mely a tanyagondnoki szolgálaton keretében elsősorban betegszállításra lett kialakítva, egyedi fellépővel. Ezen kívül segítenek a tanyán élők mindennapi élelmét beszerezni, de egyéb feladatok ellátására is tudják használni - mondta Szász János, Petőfiszállás polgármestere.

Új szociális alapú intézmény létrehozását fogadta el a képviselő-testület, melynek a vezetésére pályázatot írnak ki. 2015 december elsejétől elindul a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ, melynek része lesz a kisbusz is és a buszt vezető plusz egy fő személyzet is. Az új intézmény összefogja a szociális családgondozást, gyermekvédelmet, a jelenlegi tanyagondnoki szolgálatot és a szociális étkeztetést. Későbbiekben, a tanév végére szeretnék az oktatási intézményt is hozzácsatolni.

A hosszabb távú cél, hogy minél jobban kihasználják a szolgáltatásaikat. Így hatékony ellenőrzés, mindennapi eligazítás valósítható meg, például, hogy mikor ki, milyen munkamenetben dolgozzon. Ezáltal a munkamenet minőségére is nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni.

Az intézmény alapja lesz több jövőbeli terv megvalósításának is. Az önkormányzat szeretne megvalósítani egy nappali melegedőt, és egy idősek nappali otthonát, melyek létrejöttéhez elengedhetetlen a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ létrejötte.




 

Kövessen minket a Facebookon is!