Közélet 2014. április 4. 18:32

Piaccsarnokot avattak Petőfiszálláson

Képgaléria
Piaccsarnokot avattak Petőfiszálláson
Fedett, új piaccsarnokot avattak Petőfiszálláson április 2-án. A 230 négyzetméteres piac 22,5 millió forintos költségéhez- egy sikeres pályázatnak köszönhetően- az önkormányzatnak csak 4,5 millióval kellet hozzájárulnia. Ezt az összeget a település eredményes gazdálkodása folytán, hitelfelvétel nélkül tudták biztosítani. Az Antal atya által megszentelt létesítményt Szász János polgármester, Kapus Krisztián országgyűlési képviselő és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adta át a faluközösségnek.

Az avatóünnepségen Szász János polgármester elmondta: Petőfiszállás az ország egyik legnagyobb tanyás települése, ahol a legtöbben mezőgazdasági termeléssel foglalkoznak. Ezért volt fontos a helyi piac megteremtése. Az új létesítmény nem csak a helyi cserkereskedelmet segíti, kiszolgálja a Pálosszentkútra érkező zarándokokat is, mindemellett a közösségépítést is szolgálni fogja.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a település összefogását, a helybéliek önkéntes segítségét dicsérte, azt a törekvést, ami lehetővé tette az új piac megépülését. Véleménye szerint fontos az, hogy az őstermelők helyben, a kereskedelmi láncok kiiktatásával tudják értékesíteni portékáikat. Ezzel ugyanis mindenki jól jár. A termelő több pénzhez juthat, a vásárló pedig pontosan tudja, honnan és kitől származik a megvásárolt élelmiszer, ami egyben a minőségre is garancia lehet. Ez a piac vonzó erő lehet a környező települések lakóinak, sőt még Kiskunfélegyháza háziasszonyainak is – tette hozzá az Országgyűlés alelnöke.

 

H. S.

Fotók: Szabó Sándor

 

Kövessen minket a Facebookon is!