Kék hírek 2015. november 2. 10:20 Forrás: keol.hu

Illegális gázolaj lerakat a bugaci erdő mélyén

Illegális gázolaj lerakat a bugaci erdő mélyén
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 67 ezer liter ásványolajterméket találtak egy Bugac melletti erdőben. Az ásványolajat lefoglalták, az ügyben jövedéki, valamint büntető eljárást indítottak - mondta el Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.

A NAV pénzügyőrei járőrözés közben egy Bugac külterületén található erdős területen különböző tartályokra lettek figyelmesek. Az erdő átvizsgálásakor 66 darab ezer literes műanyag tartályban, valamint 22 darab 200 literes fémhordóban összesen 67.580 liter ismeretlen eredetű ásványolajterméket találtak.

A NAV Szakértői Intézetének mobil laboratóriuma a helyszínre érkezve azonnal megkezdte a tartályokban talált ásványolajtermékből vett minták vizsgálatát.

Az előzetes szakvélemény szerint megközelítőleg 9 ezer liter előkerült termékről megállapítható, hogy szabványon kívüli gázolaj. A többi minta elemzése - annak szennyezettsége miatt - jelenleg még folyamatban van.

A pénzügyőrök a terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárás mellett költségvetési csalás miatt indul bűntető eljárás. Amennyiben a szakértői vélemény alátámasztja, hogy valamennyi előkerült gázolaj szabványon kívüli, úgy az ügyben közel 20 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható.


Fotó: keol.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!