Kunszállás 2015. november 6. 15:30 Forrás: Petőfi Népe

Nagy a zaj az autópálya miatt

Nagy a zaj az autópálya miatt
A község közelében elhaladó autópálya forgalmának zajára panaszkodnak a kunszállásiak. Az ügy megoldásában az autópályát üzemeltető koncessziós társaságtól kért segítséget Kovács Imre polgármester. Az erről szóló levelet a község közösségi oldalán is közzétette.

A község közigazgatási területén halad át az M5-ös autópálya mintegy 5 kilométeres szakaszon. A fizetőkapuk megszüntetésével, illetve a matricás útdíjfizetési rendszer bevezetésével jelentősen megnőtt a gépjárműforgalom az autópályán, melynek zajhatását éjjel-nappal viselni kell a kunszállásiaknak. A helybeliek úgy gondolják, hogy a forgalom zaja jelentősen meghaladja a törvényben meghatározott határértékeket. Az így keletkezett zajártalomnak a kunszállási állampolgárok esetében egészségügyi kockázatai is lehetnek, egyúttal sérti az egészséges környezethez való alapjogukat.

Ezért a polgármester tájékoztatást kér az autópályát üzemeltető társaságtól a zajkibocsátás mértékéről, illetve szükségesnek látják zajvédőfal megépítését is. Az erről szóló levelet szerdán továbbította az AKA Zrt.-nek a teleülés vezetője – olvasható a község közösségi oldalán.





 

Kövessen minket a Facebookon is!