Egészségügy 2015. november 11. 13:20 Forrás: keol.hu

Ezer bajusz serken a kecskeméti Mercedes-gyárban

Ezer bajusz serken a kecskeméti Mercedes-gyárban
A prosztata rákszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár férfi dolgozói egy globális kampány keretében november 12-én, csütörtökön. Meghökkentő módját választották a figyelemfelhívásnak: hetek óta bajuszt növesztenek mintegy ezren a gyárban.

Még a hölgy munkatársak is beszálltak a kampányba, noha objektív és közismert okok miatt náluk a bajusz bizony szóba sem jöhet. A hölgyek bajuszos kitűzővel jelzik a szolidaritásukat. A vállalatvezetés azt a felajánlást tette, hogy ha legalább 1000-en bajuszt növesztenek a gyárban, akkor 5000 eurót adományoznak a Movember Mozgalomnak.

A gyári bajuszparádét, mustrát és közös fotózást a tervek szerint november 12-én, csütörtökön délután rendezik majd meg. A Movember egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden évben novemberben rendeznek meg. A férfiak a hónap elején megborotválkoznak és egy hónapon át bajuszt növesztenek. A bajusz játékos szimbóluma annak, hogy fontosnak tartják saját egészségük megőrzését.


Fotó: illusztráció




 

Kövessen minket a Facebookon is!