Közélet 2015. november 12. 19:15

Telt ház várta Balla László képviselői fórumát

Képgaléria
Telt ház várta Balla László képviselői fórumát
Zsúfolásig telt a terem Balla László lakossági fórumán. Az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője, Félegyháza alpolgármestere az elmúlt időszakban elvégzett fejlesztésekről és munkáról számolt be választóinak. Ezt követően megfogalmazta a körzetében elvégzendő jövő évi feladatokat is, amelyhez kérte a jelenlévők javaslatait, ötleteit. A fórumon meghallgattatott minden vélemény és kritika. Az önkormányzat szakemberei minden panaszt megválaszoltak, vagy feljegyeztek azzal, hogy rövid időn belül orvosolják a problémát.

- Nyolc helyen újítottuk fel a járdát, ezek között az egyik legfontosabb szakasz a piactól a postáig terjedő rész, mivel azt nem csupán a körzet lakói, hanem az egész város használja. Közösen a Kossuth Szakiskolával új parkolókat alakítottunk ki a Bajcsy utcán, és hosszú idő után a Szalay Gyula utca is járhatóvá vált, parkolói pedig használhatóvá – mondta el bevezetőjében Balla László.

Ezt követően alpolgármesterként a városban történt fejlesztéseket is ismertette. Többek között szólt a parkerdő felújításáról, a mezőgazdasági boltig megépült kerékpárút fontosságáról, a kórházi új beruházás megkezdéséről, valamint arról, hogy miként segítik a helyi vállalkozókat annak érdekében, hogy új munkahelyek teremtődjenek Félegyházán.  

A jövő terveiről szólva elmondta: megújítják a Göllesz iskola előtti járdaszakaszt. Ezzel együtt parkolókat is kialakítanak éppúgy, mint a Constantinum Intézmény mellett. A piac környékének rendbe tétele folytatódni fog, bár ez függvénye a pályázati eredményeknek is, de a Pázmány utcát önerő felhasználásával is felújítják.

A lakossági fórumon jelen volt Csányi József polgármester is, aki arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a város gazdasági helyzete jól alakul. Idén az önkormányzat 100 millió forintot tudott költeni intézményei felújítására, a közterek karbantartására. A tervek szerint erre a célra jövőre 200 millió forintot áldoz a város.

A fórumon legtöbb panasz az ivóvíz hálózat felújításával kapcsolatban érkezett. A kivitelezők ugyanis - ígéretük ellenére – nem állították helyre az építkezés előtti állapotokat. Kigödrösödött területeket, használhatatlan kapubejárókat hagytak maguk után.

Ezeket a felvetéseket már Csáki Gábor fogadta a Bácsvíz Zrt. képviseletében. Ennek oka pedig az volt, hogy a korábbi - sok hiányosságot maga mögött hagyó - kivitelező után a vízművet bízták meg a helyreállítási munkálatok elvégzésével. Csáki Gábor feljegyezte, hogy hol van szükség a helyreállításra, és megfogalmazta, hogy belátható időn belül helyreállítják az eredeti állapotokat.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!