Kistérség 2015. november 17. 13:30

Hármas ünnep a pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskolában

Képgaléria
Hármas ünnep a pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskolában
A pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskolában hagyomány, hogy halálának évfordulóján műsorral emlékeznek meg a névadó munkásságáról. Ekkor kerül sor az első osztályosok és az új pedagógusok „Gárdonyissá” avatására is. Az idén ebből az alkalomból avatták fel Gárdonyis emlékfalat, amelynek illusztrációját Zsibritáné Karsai Ildikó rajztanárnő készítette, az iskola tanulóinak: Molnár Kamilla, Horváth Fruzsina, Lantos Réka, Lantos Regina, Lantos Ramóna, Gergely Julianna és Szabó Zsanett segítségével. A kép egy részlet az Egri csillagok című ifjúsági regényből.

Délután a ”Mi Gárdonyink” vetélkedőn hat iskola képviseltette magát, közülük a félegyházi Dózsa György iskola csapata szerepelt a legeredményesebben, de jól felkészültek a József Attila, a Platán utcai, a petőfiszállási Petőfi Sándor, a pálmonostorai Gárdonyi Géza és a Darvas Iskola csapatai is. A zsűri tagok Jánosiné Gyermán Erzsébet Gátér község polgármestere, Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója, és Mészáros Johanna, a Pálmonostorai Könyvtár munkatársa volt.

A vetélkedő ötletadója, szervezője és levezetője Győriné Farkas Anna és Cseszkóné Csernák Anita pedagógusok voltak. Az intézmény dolgozóinak összefogásával színvonalas, jó hangulatú versenyen vehettek részt a diákok és felkészítő nevelőik. Lantos Lászlóné intézményvezető hangsúlyozta, hogy az első alkalommal útjára indított vándorkupa egy rangos verseny kezdetét jelképezi.




 

Kövessen minket a Facebookon is!