Kultúra 2014. április 8. 17:27

Pezseg az élet a természettudományos laborban

Képgaléria
Harmadik alkalommal rendeztek szakmai napot a gimnázium új, természettudományi laboratóriumában április 8-án. A kiskunfélegyházi tankerület igazgatójának, Mayer Tamásnénak megnyitója után dr. Róka András főiskolai docens „Az elektronok színháza” címmel tartott előadást a térség pedagógusainak. Ezt követően a félegyházi, kalocsai és a hódmezővásárhelyi középiskolai természettudományos laboratóriumainak vezetői számoltak be az eddigi tapasztalatokról.

 

A gimnáziumban nemrég átadott labor eddigi működéséről Rosta Ferenc igazgató elmondta: az ide belépő gyermekek, miután felveszik a fehér köpenyeket és találkoznak a számukra még ismeretlen, korszerű „kütykürükkel”, kísérleti eszközökkel mindig megilletődnek. Nagyon-nagyon igyekeznek jónak lenni, és odafigyelni az előadásokra.

Elmondta: a gimnázium és az általános iskolák tanárai egyaránt a gyakorlatra, kísérletekre épülő órákat, foglalkozásokat tartanak a laborban. Konkrét sikerként említette, hogy intézménye tanulója Csenki János Tivadar, 12/C osztályos tanuló kémiából az OKTV versenyen 5. helyezést ért el. Ezt az országos sikert elősegítette az, hogy az elmúlt tíz év versenyeinek eddigi feladatait ebben a laborban kipróbálhatta, megoldhatta. Hozzátette: a természettudománnyal foglalkozó diákoknak egyéb programokat is szerveznek. Legutóbb a paksi atomerőműben, illetve a Matematikai Múzeumban járhattak.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!