Egészségügy 2015. november 24. 09:30

35 millió forintot nyert a félegyházi kórház

35 millió forintot nyert a félegyházi kórház
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással valósult meg kórházi humánerőforrás-fejlesztési projekt Kiskunfélegyházán. A Bács-Kiskun Megyei Kórház, mint a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza a Széchenyi 2020, Társadalmi Megújulás Operatív Programjának keretében 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kórház működési feltételeinek javítása és a dolgozók továbbképzése érdekében.

A TÁMOP-6.2.4/B/12/2 jelű, „Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés” című pályázati konstrukció alapvető célja az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához való hozzájárulás, figyelemmel az ágazati fejlesztésekre, valamint a Semmelweis Tervben foglalt egészségügyi struktúra-átalakításra.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyén uniós támogatásból, a DAOP-4.1.2/B-11 azonosító számú Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében 2014-ben bővítésre került a mozgásszervi rehabilitációs osztály a krónikus részleg átminősítésével. Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként kibővítésre került rehabilitációs osztályon a megfelelő intézményi létszámbővítés érdekében került sor jelen fejlesztés megvalósítására.

A konstrukció keretében 3 fő ergoterapeuta munkatárs képzése, továbbá 1 fő rehabilitációs szakorvos, 3 fő gyógytornász és 2 fő ápoló foglalkoztatása történt meg. A projekt eredményeként az egészségügyi humánerőforrás ágazatban tartása, mobilitásának elősegítése, valamint a hiányszakmák, hiányterületek felé történő orientációja valósult meg, az egészségügyi ellátás homogenitásának és egységesen magas szakmai színvonalának biztosítása mellett.

A projekt 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam által közösen nyújtott társfinanszírozásban valósult meg, 2015. novemberében zárul. A projekt összegző adatai: Projekt címe: Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórházában (Kiskunfélegyháza)

Kedvezményezett: Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Közreműködő szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma Elnyert támogatás: 35 000 000 Ft





 

Kövessen minket a Facebookon is!