Közélet 2015. november 27. 14:40 Forrás: keol.hu

Ők lettek idén a Megyei Príma Díjasok

Ők lettek idén a Megyei Príma Díjasok
Dobó Enikő színművésznő, Dr. Kertész Gábor kézsebész, és Kalocsa Béla ornitológus kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjakat. A Madarasi Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekar lett a Príma közönségdíjas, Boldoczki Gábor, trombitaművész pedig a VOSZ megyei elnökségének különdíját kapta meg.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat, valamint az 500-500 ezer forinttal járó közönségdíjat és különdíjat november 26-án, csütörtökön este, a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett gálaesten, ünnepélyes körülmények között adták át.

A tizenegyedik alkalommal megrendezett jubileumi gálaest házigazdájaként Versegi János, a VOSZ megyei elnöke és a felesége fogadták a több mint kétszáz meghívottat: ismert vállalkozókat, közéleti személyiségeket. A gálaest résztvevőit Józsa Zsigmond, a VOSZ megyei társelnöke, a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatója köszöntötte. Megnyitó beszédet Dr. Mezei Dávid Csaba agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár mondott. A Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának képviseletében dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára gratulált a díjazottaknak és a színvonalas rendezvény szervezőinek. Demján Sándor VOSZ-elnök üdvözletét Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója tolmácsolta. Pohárköszöntőt Palik Vera, a bajai FORINT-Soft Kft. tulajdonosa, a VOSZ megyei társelnöke mondott. A gálaest műsorában fellépett a Kecskemét City Balett társulata, továbbá a Csillag születik negyedik szériájának győztese, Mészáros János Elek és Papp Norbert homokanimátor.
 

Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehettek át:

Dobó Enikő, színművész, Katona József Színház, Kecskemét

Kalocsa Béla, ornitológus, Baja

Dr. Kertész Gábor, kézsebész, a megyei kórház főorvosa, Kecskemét
 

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át:

Madarasi Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekar, Madaras
 

Különdíjat kapott és 500 ezer forintos csekket vehetett át:

Boldoczki Gábor, trombitaművész, egyetemi adjunktus, Kiskőrös
 

A gálaesten Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók:

- Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2014-ben: Lakos Dénes tulajdonos-ügyvezető, Közúti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., Kunfehértó.

- Az Év Vendéglátó Vállalkozója: Három Gúnár Hotel, négy tulajdonos, Kecskemét, a díjat átvette: Csizmadia László.



Fotó: keol.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!