Kék hírek 2015. december 13. 08:15 Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Csúszós utak, rossz látási viszonyok

Csúszós utak, rossz látási viszonyok
Az őszi-téli közlekedési viszonyok megváltozása számos veszélyhelyzetet rejt magában. A csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést. A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek.

Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre. A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet.

A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

Kérik a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!




 

Kövessen minket a Facebookon is!