Hirdetmények 2015. december 16. 08:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Befejeződtek az árverések

Befejeződtek az árverések
December 14-én sikeresen lezárult az idei évre az állami földek gazdáknak történő értékesítése Bács-Kiskun megyében. November 23-ától december 14-éig volt lehetőségük a helyben lakó földműveseknek a maximum 300 hektár mértékű állami tulajdonú földterületek egy részének megvásárlására. Az árverési eljárásokat nyilvánosan bonyolították le.

579 árverést hirdettek meg, ez megközelítőleg 8 408 hektár termőterületet jelentett, ebből ténylegesen 567 esetben licitáltak a 8 133 hektárnyi földre. Az összesítés alapján az árverések 79%-a volt eredményes, ami 448 eljárást jelent.

A licitálások hossza átlagosan 2 perc 45 mp volt, a leghosszabb 43 perc 51 mp-ig, a legrövidebb 7 mp-ig tartott. Az egy árverésen történő licitek átlagos száma 17, a legtöbb licit száma viszont 325 volt.

A nyertesek átlagéletkora 44 év, a legfiatalabb nyertes 18 évesen, a legidősebb 84 évesen licitált. Az árverések nagy részére csak egy személy regisztrált, de volt olyan eljárás is, ahol egyszerre tízen licitáltak az adott földre. A legtöbbet érő földért 364 millió forintot, a legalacsonyabb áron elkelt földért pedig 900 ezer forintot fizet a nyertes.

Az árverési eredményközlő hirdetmények a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján (www.nfa.hu), és a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapjain (www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun és www.bkmkh.hu) találhatók meg.

Az információk az NFA megyei kirendeltségeinél, az árverés helye szerinti épületben, valamint az értékesítésre kerülő földrészlet fekvése szerint illetékes (közös) önkormányzati hivatalokban is megtalálhatók 30 napig.






 

Kövessen minket a Facebookon is!