Kunszállás 2015. december 21. 11:00

Teltházas karácsonyi ünnepség Kunszálláson

Képgaléria
A település apraja-nagyja összegyűlt december 20-án a kunszállási Radnai téren és a Faluházban megtartott karácsonyi ünnepségre. A Radnai téren felállított adventi koszorú negyedik gyertyája is kigyulladt, míg a karácsonyfa előtt a betlehemet szentelte meg Gyöngyösi József plébános. A Faluházban ezt követően a H.A.N.G. Duó karácsonyi koncertje és a Csűrcsavaró Néptáncegyüttes betlehemi műsora várta az érdeklődőket.

A negyedik adventi gyertyát Kunszállás polgármestere, Kovács Imre a Csűrcsavaró együttes képviselőjével, Szikora Lászlóval közösen gyújtotta meg.

- Jól esett a felkérés a polgármester részéről, hogy szervezzünk adventi műsort, hiszen a néptáncegyüttesnek többek között az a feladata, hogy a népi hagyományokat életben tartsa és átadja a következő generációnak.

 

Gyöngyösi József atya a karácsonyfa előtt felállított betlehemnél e szavakkal fogadta a jelenlévőket.

- Közép-Európa katolikus vidékein régóta bevett szokás, hogy a karácsonyfa mellett Jézus születését és a pásztorok, királyok látogatását ábrázoló kis betlehemi jelentet állítanak. A hagyomány szerint a betlehemi jelenet egy képen ábrázolja a három evangéliumi eseményt, Jézus születését, a pásztorok, napkeleti bölcsek látogatását és emlékeztet bennünket a karácsony igazi jelentésére, Isten jelenlétére.

 

A Faluházban telt ház várta a H.A.N.G. Duó karácsonyi koncertjét. A műsor a gyermekek érdeklődését is felkeltette, akik közül többen bekapcsolódtak a színpadi produkcióba.

A koncert után megvendégelték a jelenlévőket, majd a Csűrcsavaró Néptáncegyüttes hangulatos, betlehemi műsorára került sor.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!