Egészségügy 2015. december 24. 08:20

Köszönjük meg együtt!

Köszönjük meg együtt!
Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázaton bárki jelölheti orvosát, vagy a kezelése, gyógyulása során megismert osztály teljes kollektíváját. Aki a kórházban, klinikán, rendelőintézetben, vagy bármely más hazai egészségügyi intézményben megtapasztalt emberséget és kapott jót a nyilvánosság előtt is szívesen megköszönné, nem kell mást tennie, mint megírni saját történetét és azon keresztül bemutatni orvosa, illetve a jelölt osztály emberségét, különleges teljesítményét.


Örvendetes, hogy az utóbbi években egyre több történet érkezik kiváló háziorvosainkról, gyermekgyógyászainkról és azokról a területekről is, amelyek a mindennapok során talán kevesebb nyilvánosságot kapnak. Mindezek mellett természetesen egyformán fontos minden beérkező köszönet, hisz a pozitív visszajelzések az orvos-beteg kapcsolatok legjobb építőkövei. A pozitív esetek fokozott nyilvánosságára, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat, valamint a kiemelkedő orvosi teljesítményeket bemutató történetekre az egészségügyben dolgozóknak és a pácienseknek manapság egyre nagyobb szükségünk van. Fontos tehát, hogy mindezek megosztásával, az arra érdemes orvosok méltó elismerésével közösen tegyünk az orvosok és az orvosi hivatás megbecsülésének erősítéséért.

Karácsony küszöbén idén is arra kérnek, biztatnak mindenkit, hogy akinek kezelése, gyógyulása kapcsán a 2015-ös évre vonatkozóan pozitív története van, mielőbb írja meg és küldje be a pályázatra. Jelöléseket az [email protected] címen, illetve a www.astellasdij.hu/evorvosa weboldalon keresztül lehet beküldeni.

Az Év orvosa pályázattal párhuzamosan hazai gyermekorvosaink áldozatkész munkája, helytállása, valamint hivatás- és gyermekszeretete előtt immár négy esztendeje az Astellas Gyermekrajz Pályázattal tisztelegnek. Az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekeket minden évben arra kérik, hogy doktornénijükkel, doktorbácsijukkal kapcsolatos kedvenc történeteiket rajzolják meg és mutassák be, miért az ő orvosuk a legkedvesebb az egész világon. E pályázat amellett, hogy a részt vevő gyermekek számára nemes versengést kínál, egyben kiváló lehetőséget teremt arra is, hogy a megrajzolt orvosokat bemutassák.

A pályázat felhívás, valamint az egyéb részletek a www.astellasdij.hu/gyermekrajz és a https://www.facebook.com/astellas.gyermekrajz oldalon találhatók.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra az elmúlt évek során közel négyezer alkotás érkezett, amelyeken keresztül eddig hétszáznál is több gyermekorvos áldozatos munkájába pillanthattunk bele.





 

Kövessen minket a Facebookon is!