Kitekintő 2014. április 14. 10:34

Pályázatfigyelő

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása az alábbi pályázati lehetőségekre hívja fel az érdeklődők figyelmét.

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt keretében meghirdeti a „Nyomozz növények után az irodalomban!” című pályázatát. A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez. A pályázatra általános iskolás korosztályból (3-6. osztály) várjuk az alkotásokat. Feltételek: Olyan egyéni tabló elkészítését várjuk, ami az alábbi részeket tartalmazza: 1. Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel. 2. A növény rövid, bemutató leírása (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni. 3. Fénykép vagy kézzel készített rajz a növényről. Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők. A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett!
Díjazni csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkákat tudjuk. A pályázat hátoldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím) és az alkotás címe. A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére (2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.) és személyesen a Vácrátóti Botanikus Kert portáján. A borítékra kérjük feltüntetni: „Nyomozz növények után az irodalomban!” A pályázatok beérkezési határideje: 2014. május 31. Értékelés, díjazás: A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogjuk értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első három legszebb, legötletesebb alkotás pályázója könyvjutalomban részesül, valamint a nyertes és a zsűri által legkreatívabbnak, legötletesebbnek, legszebbnek tartott pályaműveket 2014. szeptember 10-től október 10-ig kiállítjuk. A beküldők pályázatait a szervezők nem küldik vissza. Az eredmény 2014 júniusában megjelenik a www.botanikuskert.hu honlapon, valamint a nyerteseket külön is kiértesítjük. Eredményes alkotást kívánunk!

A Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány, a Petőfi Irodalmi Múzeum Az olvasás éve programja támogatásával országos esszépályázatot hirdet középiskolások számára három témakörben. A pályázati témakörök: 1. Nagy László képi világa, fiatalkori művei alapján; 2. Nagy László és a zene (költészetének zeneisége, zenei világa, művei énekelt versekben, komolyzenében); 3. Ágh István viszonya a szülőföldhöz és a nagyvároshoz önéletrajzi esszéinek és életrajzi ihletésű verseinek alapján. Maximális terjedelem pályaművenként 20 000 karakter. A pályamunkák beküldésének határideje: 2014. május 15. Az esszéket a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány e-mail címére várjuk: [email protected] Neves költőkből és irodalomtörténészekből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket. Az ünnepélyes díjkiosztó július 19-én Iszkázon, a Nagy László Emlékházban lesz. A győztesek 20-10-5 ezer forintos könyvutalványt kapnak. A díjazottak részére egy éjszakai szállást biztosítunk és útiköltségüket megtérítjük. https://www.pim.hu

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

 

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

Kövessen minket a Facebookon is!