Kék hírek 2015. december 30. 11:30 Forrás: Petőfi Népe

Szíreket akart Ausztriába csempészni

Szíreket akart Ausztriába csempészni
A félegyházi ügyészség emelt vádat egy váci férfi ellen, aki szeptemberben kilenc szír illegális bevándorlót akart az osztrák határhoz elvinni, de a rendőrök az autópályán elfogták őket.

A 22 éves váci férfi szeptember 13-ról 14-re virradó éjszaka egy röszkei határátkelőhöz közeli benzinkútnál 9 szír migránst vett fel gépkocsijába, tudva, hogy utasai illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. A vádlottnak volt egy ismeretlen bűntársa is, akinek a szírek fejenként 150-350 euró közötti összeget fizettek a szállításért - mondta el dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője.

Az embercsempész a migránsokkal el is indult az M5-ös autópályán Budapest felé. A szírek úticélja Németország, illetve Dánia volt, a vádlott a magyar-osztrák határig vitte volna őket. A rendőrök azonban a sztráda petőfiszállási pihenőhelyénél megállították a gépkocsit, a váci férfit pedig őrizetbe vették. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. A férfit a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A váci embercsempész a bűncselekményt egy súlyos testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett börtön hatálya alatt követte el, ezért elítélése esetén a felfüggesztett büntetést is végre kell hajtani.

Kövessen minket a Facebookon is!