Egészségügy 2016. január 7. 08:20 Forrás: Petőfi Népe

1,3 milliárd forintra pályázik a kórház

1,3 milliárd forintra pályázik a kórház
1,3 milliárd forintra pályázik a kecskeméti megyei kórház, az összegből lecserélnék például az elavult lélegeztető gépeket, és ultrahang készülékeket vásárolnának.

A kórház nemrég nyújtotta be a pályázatot, januárban várható a döntés, nyer-e az intézmény vissza nem térítendő támogatást a tervezett fejlesztésekre. A kiírás szerint a pályázat általános célja a fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése, a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatás területi igényekhez való igazítása.

A megyei kórház közleménye szerint az 1,32 milliárdos összegből a kecskeméti, kiskunfélegyházi és kalocsai kórház „között lévő távolság a telemedicinális rendszerek kiépítésével mind a diagnosztikai, mind a terápiás szakmai területeken legyőzhetővé válik, és lehetővé teszi mindhárom telephelyen a jelenleginél magasabb szakmai szintű, biztonságosabb betegellátást, valamint a betegellátás szervezettségének javítását”.

A tervek között szerepel az elavult lélegeztető gépek cseréje, ultrahang készülékek beszerzése, halott hűtő kapacitásának bővítése, ágyak beszerzése, és különböző felújítási munkák elvégzése is. Fejlesztenék a diagnosztikai és a közvetlen betegellátásban használt eszközöket, valamint korszerűsítenék az ehhez szükséges informatikai rendszert is.

Kövessen minket a Facebookon is!