Kitekintő 2016. január 7. 13:20 Forrás: index.hu - 24.hu

Magyarországon is lesz Netflix

Magyarországon is lesz Netflix
Hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását – tudta meg az Index. A streaming-szolgáltató alaposan felforgathatja a tévés piacot: a hagyományos tévéadások helyett tetszőlegesen válogathatunk jelentős mennyiségű műsor, sorozat és film közül, persze havi előfizetési díj fejében.

A Netflix Amerikában már olyan népszerű, hogy csúcsidőben ők generálják a teljes internetes adatforgalom több mint harmadát. A használatát pedig jelentősen megkönnyíti, hogy az okostévék menüjéből is elérhető. Már többször felröppentek olyan hírek, hogy a Netflix Magyarországra tart, de hivatalos megerősítés mostanáig nem volt.

Reed Hastings, a cég vezérigazgatója Las Vegasban, a CES szórakoztatóelektronikai kiállításon jelentette be a döntést szerdán, magyar idő szerint délután fél hatkor.

A Netflix egyelőre 13 európai országban van jelen, de már tavaly jelezték, hogy 2016-ra a világ 200 országában jelen akarnak lenni. A hosszú várakozás azonban annak is köszönhető, hogy az európai piac nem egységes, mások a szabályok és a filmforgalmazási jogok.

 

Kövessen minket a Facebookon is!