Kultúra 2014. április 14. 20:23

Díjkiosztó ünnepség a költészet napján

Képgaléria
Díjkiosztó ünnepség a költészet napján
A költészet napján tartotta irodalmi pályázatának díjkiosztó ünnepségét a Kiskunfélegyházi Irodalmi alapítvány a művelődési központban. Kapus Krisztián polgármester köszöntőjében megfogalmazta: április 11-ét nem jelöli a naptár piros betűvel, mégis mindannyian, akik szeretjük a költészetet, ünneplőbe öltöztetjük lelkünket a költészet napjára, és József Attila tiszteletére. Talán újra elolvassuk a számunkra legkedvesebb verseket, vagy meghallgatjuk, hogyan szavalják el József Attila Ódáját. A köszöntő után az amatőr költők és írók munkáit Mindák József kuratóriumi elnök értékelte.

 

 

Vers kategóriában az első helyezést Hartmann József érdemelte ki a Szabad-tér-játék, a Mélyben..., a Vándor dala, a Rekviem.. és az Utóhang... című versével. Bangó Beáta M. Klárát a Körtemuzsika, a A két forintos és a Szívdobogtató című alkotásáért a második helyezés mellett „Móra-különdíjjal” is jutalmazta a kuratórium.

Próza kategóriában Kádár Jeremi Emánuel, Munka az űrben című alkotását ítélték a legjobbnak. A második helyezettnek járó díjat Kovács Adrienn vehette át A poszáta című írásáért. Harmadik helyezett Lukács Gergely lett Memoár címet viselő pályaművével. Szmilkó Anna, „A betegség” című írását ifjúsági különdíjjal jutalmazták. Különdíjban részesült Mihály Jánosné is Búzavirág címmel megfogalmazott művéért.

 

H. S.

Fotók: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!