Kitekintő 2016. február 1. 08:15 Forrás: Magyar Kurír

Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust
A következő, 2020-ban esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne Budapest lesz. A magyar főváros láthatja majd vendégül a kivételes eseményt s az arra érkező látogatókat. Ezt Ferenc pápa üzenetében jelentette be a január 24-e és 31-e között tartott Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12 ezer küldött vett részt - írja a Magyar Kurír.

Mint írják, az esemény záró szentmiséjét (Statio Orbis) Charles Maung Bo rangooni bíboros érsek, a pápa legátusa mutatta be a városon kívül, több mint egymillió hívő előtt. A szertartás végén Piero Marini érsek, a kongresszusok szervezéséért felelős pápai bizottság elnöke átnyújtotta a pápa videoüzenetét, amelyet helyben lejátszottak.

Ferenc pápa üzenetében bejelentette az 52., 2020-ban esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszínét: Budapest láthatja majd vendégül a kivételes eseményt s az arra érkező látogatókat.

Az 50. kongresszus Dublinban volt, ott 50 ezer regisztrált küldött vett részt a találkozón.

Történeti érdekesség, hogy az 1938-as budapesti kongresszust ugyancsak a Fülöp-szigeteken, akkor Manilában jelentették be – ez a város adott ugyanis otthont az 1937-es kongresszusnak - közölte a katolikus hírportál.

 

Kövessen minket a Facebookon is!