Egészségügy 2016. február 4. 13:20

Meghosszabbították az Év orvosa pályázatot

Meghosszabbították az Év orvosa pályázatot
Az eredetileg meghirdetettnél egy héttel tovább, azaz 2016. február 21-ig fogadják az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat szervezői azokat a pozitív betegtörténeteket, amelyekkel a páciensek a kivételes emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő orvosaikat - egy-egy 2015-ös eset bemutatásával – az Astellas-közönségdíjra jelölik.

Az Astellas Pharma, a Magyar Kórházszövetség, a MOTESZ és a négy hazai egyetemi klinikai központ által közösen gondozott, 2015 őszén immár kilencedik alkalommal meghirdetett nemes versengés eddigi története során, a pácienseknek köszönhetően közel másfél ezer ilyen orvos kiválóság áldozatos munkája, nagyszerű teljesítménye kapott nyilvánosságot. A jelöltek bemutatkozása és a róluk szóló történetek a pályázat weboldalán láthatók, olvashatók: http://evorvosa.astellasdij.hu/candidates/.

Az Év orvosa pályázat egyik különlegessége, hogy páciensek saját betegtörténetükkel nem csak egy konkrét orvost, hanem akár egy komplett osztályt is felterjeszthetnek. Az elismerések körének bővülését két évvel ezelőtt, a Semmelweis Egyetem egykori kiváló belgyógyász professzora, De Châtel Rudolf emberi és szakmai nagyságának, valamint munkásságának emléket állító De Châtel Rudolf-emlékdíj alapítása tette lehetővé. Az Emlékdíj az emberséggel végzett csoportmunkára, a betegekért tett közös erőfeszítések legszebb példáira kívánja évről-évre ráirányítani a figyelmet. A jelölési határidő itt is módosult, a történetek beküldésének végső dátuma: 2016. február 21. A felterjesztett csoportok, osztályok listája itt tekinthető meg: http://evorvosa.astellasdij.hu/groups/

Az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség közös gondozásában zajló, az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekek alkotásait bemutató Astellas Gyermekrajz Pályázaton a nevezési határidő sokak kérésére jelentősen módosul. A változtatás elsődleges oka, hogy a pályázati kiírásba idén egy olyan feltétel került, amely a pályamunkák beérkezését érzékelhetően lassabbá tette. E feltétel szerint az érvényes nevezéshez ugyanis a gyermeket és a megrajzolt orvost egyaránt ábrázoló közös fotó beküldése is szükséges. A határidő hosszabbítással szeretnénk időt és lehetőséget adni mindazon gyerekeknek, akik doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket szívesen megrajzolják, de munkájukat az eredeti határidőn belül már nem tudják beküldeni. A gyermekek alkotásait legkésőbb 2016. március 30-ig várjuk.

Pályázati információk a http://gyermekrajz.astellasdij.hu/ oldalon találhatók.





 

Kövessen minket a Facebookon is!