Közélet 2014. április 18. 10:05

Félegyházán nyitotta meg EP-választási kampányát az MSZP

Képgaléria
Félegyházán nyitotta meg EP-választási kampányát az MSZP
Kiskunfélegyházán nyitotta az Európai Parlamenti választások kampányát az MSZP. Az összejövetelen Szanyi Tibor listavezető és Gúr Roland ismertette a párt európai programját. Király József, az MSZP elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: jelzésértékűnek szánták azt, hogy nem Budapesten tartják a kampányindítót. Ezzel is tudatosítani szeretnék, hogy jelöltjeik számára nagyon fontos a vidék.

 

 

Gúr Roland, az EP-lista harmadik helyén szereplő jelölt arról számolt be, hogy a kampány során hangsúlyt fektetnek annak a közel félmillió választónak a megszólítására, akik első alkalommal járulnak az urnákhoz. Fontosnak tartják ezt azért, mert ez az a korosztály, akik közül a legtöbben tervezik, hogy külföldön vállalnak munkát, keresnek megélhetési lehetőséget. Véleményük megismerése elengedhetetlen, annak érdekében, hogy érdekeiket képviselni tudják.

Szanyi Tibor listavezető arról beszélt a sajtó képviselőinek, hogy pártja elutasítja az Orbán-kormány azon törekvéseit, hogy eltávolítsák Magyarországot az európai értékektől. Ezen a tendencián változtatni fognak. Kifejtette: a Fidesz-kormány nem tudta megoldani a hungarikumok, köztük a Tokaji bor, a pálinka és a magyar akác védelmét sem. Ez köszönhető a rossz politizálásnak, illetve annak, hogy a tárgyalások során az akácot egyszerűen elfelejtették a védett értékek között felsorolni. Ezt szeretnék helyrehozni, mégpedig úgy, hogy a vidék fáját „mézelő akác” néven különböztetik meg, és így teszik védetté a hazai állományt.

A jelöltek magukkal hozták azokat a piros könyveket is, amelyekbe országjárásuk során mindenki beleírhatja véleményét, azt hogy mit vár el az MSZP képviselőitől az Európai Parlamentben. A bejegyzéseket összegzik, és egyik kiindulópontját képezik majd érdekérvényesítő munkájuknak.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!