Kék hírek 2016. február 19. 12:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Lecsaptak a zsarolóra - videóval

Egy kiskunfélegyházi férfi február 9-én kapott egy névtelen levelet, amelyben 14 millió forint megfizetését kérték arra hivatkozással, hogy tartozása áll fenn. Az ismeretlen író követelése alapján a férfinak két nappal később egy szeméttárolóban kellett volna elrejtenie a készpénzt. Soraiban nyomatékosította, hogy amennyiben nem teljesíti a jogosnak vélt követelést, a sértettnek, illetve szeretteinek bántódása esik.

A megzsarolt 39 éves férfi először ismerősétől kért tanácsot, aki arra biztatta, tegyen eleget a levélben foglaltaknak és senkinek se szóljon az esetről, majd felajánlotta pénzbeli segítségét is. Másnap azonban - barátja helyett - a kiskunfélegyházi rendőröktől kért segítséget a sértett. A nyomozók azonnal megkezdték az ügy felderítését. A beszerzett információk alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy az ismeretlen levélíró valójában a „segítőkész” ismerős.

A nyomozás adatai szerint a 28 éves S. Norbert elhitette barátjával, hogy helyette kifizette és a meghatározottak szerint eljuttatta a zsarolónak a követelt összeget, így a sértett már neki tartozik és az adósság mielőbbi rendezésére szólította fel. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság felkérése alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya február 17-én, 17 óra 10 perckor az első részlet átadásakor egy kiskunfélegyházi áruház parkolójában elfogta a gyanúsítottat. A nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a petőfiszállási lakost, melynek során beismerte tették.

Az ellene folytatott nyomozást másnap befejezték a rendőrök, az iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.





 

Kövessen minket a Facebookon is!