Közélet 2014. április 22. 06:53

Legyen öt percre Félegyháza városfejlesztője!

Legyen öt percre Félegyháza városfejlesztője!
A legfrissebb Félegyházi Közlönnyel és Szuperinfóval együtt ezúttal egy kérdőívet is találnak majd postaládájukban a félegyháziak. A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület szólítja meg a lakosságot: mondják el véleményüket, tapasztalataikat, igényeiket a város életével kapcsolatban.

– A KGME egyik legfontosabb célja kijelölni azt az utat, amelyen haladva Félegyháza épp olyan város lehet, amilyenben a félegyháziak élni szeretnének. Ahhoz azonban, hogy a tervek, célok és koncepciók reálisak és megvalósíthatók legyenek, a valós adottságokra és széleskörű társadalmi konszenzusra kell épülniük. Mindez a lakosság megszólítása nélkül öncélú és „irodaszagú” lenne – véli Csányi József, a KGME elnöke, aki szerint a félegyháziak már bebizonyították, hogy szívesen vesznek részt ebben a munkában, hiszen az egészségügyi alap- és szakellátás témakörét érintő kérdőívet is nagy számban töltötték ki és juttatták vissza.  Ennek a közös munkának az eredményének tekinthető például a szülészet újraindítása érdekében megkezdett szakmai és társadalmi egyeztetési folyamat.

– A mostani kérdőív Félegyházát, mint életteret veszi górcső alá. Arra keressük a választ, hogy milyen területek fejlesztését igényli a lakosság. Kíváncsiak vagyunk arra például, hogy hogyan vélekednek a parkerdő kérdéséről, a fejlesztendő utakról, lakókörnyezetük infrastrukturális adottságairól, a ravatalozók, parkok állapotáról az itt élők. Szándékunk, hogy mindenekelőtt őszintén, kendőzetlenül szembenézzünk a jelenlegi helyzettel, és kijelöljük, hogy hová szeretnénk eljutni. Korunk nem kedvez a magányos hősöknek, a polihisztorok ideje lejárt. Minél előbb ismerjük fel, hogy nem riválisok, hanem partnerek vagyunk, annál előbb érünk el eredményt – hangsúlyozta az egyesület elnöke, aki szerint nincs nagyobb motiváló erő, mint részt venni a cél megfogalmazásában. A KGME számára pedig mindenki tapasztalata, véleménye és nézőpontja egyformán értékes. 

T, T.

Kövessen minket a Facebookon is!