Egészségügy 2016. március 8. 09:30

Önkormányzati támogatással tartják meg az orvosokat

Önkormányzati támogatással tartják meg az orvosokat
Tavaly áprilisban hozott határozatot először a félegyházi képviselő-testület arról, hogy az önkormányzat pénzügyi támogatást nyújt a városi kórháznak. A városvezetés szándéka ezzel a helyben elérhető egészségügyi ellátások színvonalának emelkedése volt.

A legutóbbi rendkívüli testületi ülésen a frissen teremtett hagyomány folytatása mellett foglaltak állást a városatyák. A 2016-ra kért 13,5 millió forintból – a félegyházi önkormányzat kezdeményezésére – esetszám arányosan több mint 3 millió forintot a települési önkormányzatok adnak össze, míg a fennmaradó bő 10 millió forintot Kiskunfélegyháza város biztosítja. Mivel azonban a tiszaalpári képviselő-testület a ráeső 708 ezer forint helyett csak 300 ezer forint működési támogatást vállalt, a hiányzó összeg megfizetéséről is a félegyházi önkormányzat gondoskodik. Erre azért volt szükség, mert a kórház csak a teljes támogatási összeg megléte esetén tudja az érintett szakrendeléseket a vállaltak szerint fenntartani és működtetni.

Dr. Körtvélyessy Andrástól, a félegyházi városi kórház főigazgató-helyettesétől megtudtuk, hogy a Félegyháza város és a környéki települések önkormányzatainak támogatását a kardiológiai, szemészeti és gyermekszakrendelés, továbbá a sürgősségi fogadóhely működésére fordítja a kórház. Ennek köszönhetően a kardiológiai rendelés várólistája hozzávetőlegesen egy hónappal, a szemészeté egy-másfél hónappal csökkenthető, míg a sürgősségi fogadóhely ráfizetéses működése önfenntartóvá válik. A támogatásnak köszönhetően vált lehetővé jó néhány orvos megtartása a félegyházi kórházban – hangsúlyozta a főigazgató-helyettes.

T. T.


Fotó: archív felvétel






 

Kövessen minket a Facebookon is!