Kunszállás 2016. március 12. 07:30

II. Falvak éjszakája

II. Falvak éjszakája
Nagyszabású közösségi programot szervez ismét Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata. Május 28-án és 29-én második alkalommal kerül sor a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” című rendezvényre. Kovács Imre polgármester és dr. Bóna Csaba jegyző, az ötlet kitalálói és gondozói immáron két napos rendezvényt szerveznek, folytatván a tavaly elkezdett hagyományokat, még több, még érdekesebb programokkal várva a vendégeket.


A három ősi kun település, Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás történelme szorosan kapcsolódik egymáshoz, az itt élőkben egyazon kun vér csörgedezik már évszázadok óta. Noha a történelem viharai nem kímélték az itt lakó falusi embereket sem - különösen a XX. század második felének politikai döntései és a község akkori vezetőiben kialakult valós vagy vélt érdeksérelmek okoztak károkat a települések kapcsolatában - úgy gondolták, hogy 2015-ben végérvényesen le kell zárni a múlt ezen fejezetét és a három településnek egymás segítésével, együttes erővel kell dolgoznia a közös fejlődésért. Ezt a célt szolgálta és szolgálja idén is a „KunFülöpJakabSzállás - szimBIOzisban a hagyományokkal”- szlogen.

A tavalyi Falvak Éjszakáján soha nem látott programkavalkád - negyven helyszínen közel hatvan program - várta a helyieket és a távolabbról odalátogató vendégeket. A rendezvény legfontosabb feladata - a helyi termelők, vállalkozások és termékeik, valamint a civilek, illetve a pezsgő helyi kulturális élet bemutatkozása – maradéktalanul teljesült. A folyamatosan bővülő programokról a Falvak Éjszakája Facebook-oldalon tájékozódhatnak.
 

Falvak Éjszakája Himnusz

A mai napon kizárt a Tesco!
Ma nincs reggeli rohanás, feszkó!
Ma ne hagyd a pihenést éjszakára!
Téged is vár a Falvak Éjszakája!

Ma nem lesz veled se a facebook, se a konzol;
a látszatvilág, melyben mégis unatkozol!
Ma bezár az üresen csillogó pláza,
Téged is vár a Falvak Éjszakája!

A programoktól tátva marad a szája!
Ma az ágyastól nem lesz kész a mája!
Ma a gyerekkel együtt mész a fára!
Téged is vár a Falvak Éjszakája!

Míg apa focit néz, a gyerek lovagol,
anya meg helyi termelőtől shoppingol!
Itt nincsen gagyi, nem félkész a kaja!
Téged is vár a Falvak Éjszakája!

E FALUságshow nem Város az egészségre,
FALUsítottként nem visznek a rendőrségre!
Ma rabul ejt a hagyományok tára!
Téged is vár a Falvak Éjszakája!



Bóna Csaba







 

Kövessen minket a Facebookon is!