Kitekintő 2014. április 25. 07:51

Már lehet bringát kölcsönözni a Balatonnál

Már lehet bringát kölcsönözni a Balatonnál
Tizennégy ponton lehet felvenni és leadni, egy napra 2200 forintot kell fizetni érte. Az őszi próbaüzemet követően április 1-jén megkezdte a 2014-es szezont a Bakony és Balaton térség Rent a Bike kerékpárkölcsönző hálózata. Az október 31-ig tartó időszakban 11 település 14 pontján válthatnak két kerékre az érdeklődők, ahol a kerékpárok mellett az azokhoz szükséges tartozékokat is megkapják. A kölcsönzési pontok a térség fókuszterületein találhatók: Veszprém, Várpalota, Balatonkenese, Zirc, Nagyvázsony, Kislőd, Halimba, Somló, Tapolca, Nemesvámos.

A 330 kerékpár között női, férfi és gyermekbiciklik találhatók, ezenfelül minden kölcsönző pontban bérelhetők gyermek- és csomagszállító utánfutók, gyermekülések. A kiegészítők tartalmazzák az elengedhetetlen sisakokat, kerékpárzárokat, láthatósági mellényeket, szerszámokat és egyéb hasznos eszközöket.

A térség egységes arculatához igazodó, egyedi festéssel ellátott kerékpárok bérléséhez érvényes igazolvány és mobiltelefon szükséges. A rendszer nagy előnye, hogy a bringák a hálózaton belül bármelyik kölcsönző pontban letehetők, nem szükséges őket oda visszavinni, ahonnan kikölcsönözték. A kölcsönzési díj egy órára 800, egy napra 2200, egy hétre pedig 12 ezer forint, de ettől eltérő időtartamokra is igénybe vehető a szolgáltatás.

Kövessen minket a Facebookon is!