Egészségügy 2016. március 21. 08:15 Forrás: baon.hu

Kihirdették az Astellas-díj nyerteseit

Kihirdették az Astellas-díj nyerteseit
A hagyományosan nagyszabású díjátadó gálával lezárult az Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat 2015-ös fordulója, kihirdették a nyerteseket – írja a weborvos.hu. A 2015-ös Év orvosa pályázat közönségdíját, azaz az Astellas-közönségdíjat Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus főorvosa nyerte, akire az internetes közönségszavazáson ezernél is többen szavaztak.

Az idei két dobogós orvos Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna kalocsai szülész-nőgyógyász doktornő, valamint Dr. Turcsányi Gábor, a Semmelweis Egyetem II. sz. Sebészeti Klinika főorvos lett.

Hét szakmai kategóriában adták át az Astellas-díjat:
• Alapellátás: Dr. Oláh Ilona
• Orvosi diagnosztika: Prof. Dr. Hüttl Kálmán
• Sebészeti jellegű eljárások: Dr. Kiss Imre
• Konzervatív jellegű eljárások: Prof. Dr. Banai János
• Rehabilitáció és krónikus ellátás: Dr. Bender Zsuzsanna
• Klinikai gyermekgyógyászat: Dr. Balla György
• Sürgősségi ellátás: Dr. Deák Gabriella nyerte az elismerést.

Az Astellas Díjátadó Gálán kihirdették a 2015-ös De Châtel Rudolf-emlékdíjjal elismert osztály nevét is. E szerint az idei emlékdíjat az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrum munkatársai nyerték, akik évi 30 ezer, napi szinten 150 rákbeteg kezelését, gyógyítását végzik, példátlan lelkierővel, akarattal és nem utolsó sorban szeretettel.

Az idei De Châtel Rudolf-emlékdíj mellett a díjalapítókból álló zsűri idén két további, betegtörténettel jelölt osztályt is elismerésben részesített. E szerint a Bács- Kiskun Megyei Kórház Ortopédiai Osztálya, valamint az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, Cisztás Fibrózis részleg kollektívái De Châtel Rudolf-emléklapot vehettek át. Az elismeréseket az említett osztályok képviselőinek Gyöngyössy Katalin, De Châtel Rudolf professzor úr özvegye nyújtotta át.

Az Astellas-különdíjat egy betegszervezet, a Gyógyulj Velünk Egyesület kapta meg.

A Média az orvosokért fődíját a Magyar Nemzet Online újságírója, Konopás Noémi vehette át.







 

Kövessen minket a Facebookon is!