Kistérség 2016. április 5. 15:30

Újra Egészségnap Pálmonostorán

Képgaléria
Újra Egészségnap Pálmonostorán
Gazdag program várta március 31-én Pálmonostora lakóit a Gárdonyi Géza Általános Iskola és az önkormányzat összefogásával megrendezett egészségnapon. Az iskola tanulói érdekes feladatokon keresztül ismerkedhettek a gyógynövényekkel, az internet és drog veszélyeivel, kozmetikustól kaptak kamaszkori bőrápolási tanácsokat, a kisebbek pedig a tisztálkodás alapjaival ismerkedhettek és aszfaltrajzversenyen vehettek részt. A rendezvény színfoltjaként gyerekek és szüleik mutattak be ízelítőt a tavaszi öltözködésről, szokásokról a „tavaszi kavalkád” felvonuláson.

A kreativitás és kézügyesség fejlesztésére kézműves foglalkozás adott lehetőséget, és a mozgás öröme is nagy hangsúlyt kapott ezen a délutánon: az érdeklődőket zumba és pilates torna várta.

A község, Kiskunfélegyháza egészségügyi dolgozói és az iskola pedagógusai közreműködésével volt ingyenes vérnyomás-, testtömeg index, vércukorszint mérés, hallás- és látásvizsgálat, továbbá – idén először – mágneses állapotfelmérésre és masszázsra is lehetőség nyílt. A rendezvény ideje alatt zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat kóstolhattak a résztvevők, valamint a kiskunfélegyházi Natura bolt termékeiről kaphattak szakmai tanácsadást – számolt be Győriné Farkas Anna szervező, aki ezúton is köszöni mindazok munkáját, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

                                                                                      



 

Kövessen minket a Facebookon is!