Kék hírek 2016. április 7. 16:30 Forrás: MTI

Nyolc évet kapott a Bács megyei kábítószer-kereskedő

Nyolc évet kapott a Bács megyei kábítószer-kereskedő
Jogerősen nyolc év fegyházra ítélt egy Bács-Kiskun megyei kábítószer-kereskedőt a Szegedi Ítélőtábla. A 30 éves férfi, aki maga is függő volt, jelentős mennyiségű amfetamint és marihuánát értékesített 2012-ben Kecskeméten és Kiskunfélegyházán. A vádlottat kábítószer eladás közben tetten érték a rendőrök, autójából két csomagban 137 gramm amfetamint, egy harmadikban pedig 330 gramm marihuánát foglaltak le.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűntettében találta bűnösnek a harmincéves vádlottat. A férfit a szabadságvesztés mellett 582 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta.

Az évek óta naponta drogozó vádlott 2012 márciusától rendszeresen vásárolt Budapesten kábítószert, amelyet Kecskeméten és Kiskunfélegyházán értékesített. 2012. szeptember 13-án 600 gramm marihuánát és 100 gramm speed port vett, majd este a barátnőjével Budapestről a kocsijával Kiskunfélegyházára indult.

Útközben Kecskeméten megálltak, ahol a férfi 288 gramm marihuánát adott el 452 ezer forintért. Ezután továbbutaztak Kiskunfélegyházára, ahol a nála levő többi drogot akarta eladni két vevőjének. A vádlottat ekkor fogták el a rendőrök, és az autójából két csomagban 137 gramm amfetamint, egy harmadikban pedig 330 gramm marihuánát foglaltak le.

A szakértői vélemény szerint a lefoglalt kábítószerek együttes mennyisége a jelentős mennyiség alsó határának csaknem kétszerese.


Fotó: illusztráció






 

Kövessen minket a Facebookon is!