Egészségügy 2016. április 8. 08:10

A közönség is szavazhat az Astellas Gyermekrajz Pályázaton

A közönség is szavazhat az Astellas Gyermekrajz Pályázaton
A gyermeki háláról és szeretetről tanúskodó pályaművekkel a szervezők ezúttal is kiváló hazai gyermekorvosaink áldozatkész munkájára, hivatásszeretetére, valamint a jó orvos-beteg kapcsolat fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

A nagyközönség kezében a döntés, hogy az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség közös gondozásában 2015 őszén meghirdetett pályázatra beérkezett 709 alkotásból melyek érdemlik meg leginkább az idei közönségdíjat. 

Az idei nemes versengés egyik különlegessége, hogy a pályázó gyermekek saját alkotásuk beküldése előtt, megrajzolt orvosukkal közös fotót is készítettek, így a szeretett orvossal való kapcsolat nem csak a rajzokon, hanem a beküldött fotókon is megjelenik. Az internetes közönségszavazás 2016. április 7-21. között a pályázat weboldalán - http://gyermekrajz.astellasdij.hu/ - zajlik.  

A pályamunkákat a nagyközönség mellett természetesen a szakmai zsűri is hamarosan értékelni fogja, és saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban (5-6 év, 7-9 év és 10-12 év) dobogósokat és nyertest hirdet. Az Astellas Gyermekrajz Pályázat évek óta a gyermekek pályázati részvételét segítő, támogató iskolákat és pedagógusok munkáját is igyekszik méltó módon elismerni, ezért a Móra Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően az az iskola és az az óvoda, ahonnan a legtöbb alkotás jut be a zsűri által felállított rangsor első száz helyére, a pályázat zárását követően értékes könyvcsomagot vehet majd át.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, Vig Balázs meseíró, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Kórház főorvosa, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának gyermekpszichológusa, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.




 

Kövessen minket a Facebookon is!