Közélet 2014. április 28. 12:17

Programokban gazdag éven vannak túl a nyugdíjasok

Képgaléria
Programokban gazdag éven vannak túl a nyugdíjasok
Maradéktalanul teljesíteni tudta az elmúlt évre meghatározott feladatait a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete. Erről Juhász István számolt be az április 28-ai küldöttgyűlésen. Az elnök elmondta, hogy a Békenaptól, a térségi találkozók megszervezéséig, minden rendezvényt megtartottak, annak ellenére, hogy 2013-ban pályázati pénz nem gyarapította költségvetésüket. A tagság, illetve néhány támogató hozzájárulásának volt köszönhető, hogy zavartalanul működhetett az egyesület.

 

Az egyesületi program hagyományosan májusban, a Béke napi előadásokkal és faültetéssel kezdődött. Majd következett a Bugacon megrendezett nyugdíjas klubok találkozója 400 résztvevővel, 120 fellépővel. A program a Szent Mihály Napi községi programokhoz kapcsolódott. Megtartották a szintén hagyományos, szabadidős, családi napot is. Bekapcsolódtak a Pedagógus Klub óvodásoknak kiírt gyermekrajz pályázatának, kiállításának szervezésébe. Az Idősek napját az önkormányzattal közösen a Zene világnapján tartották meg. Ezt a gyakorlatot az elkövetkező években is folytatják.

Az évet a téli ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvényekkel zárták. András napjától vízkeresztig különböző programokon elevenítették fel a népi hagyományokat, szokásokat. Ebben a programban minden klub szerepet vállalt – mondta el juhász István.

A közgyűlésen arról számolt be az elnök, hogy 14 klubot, 500 klubtagot tömörítő egyesület idei programja az elmúlt évihez hasonlóan alakul. Megvalósításához a költségvetés biztosítottnak látszik, hiszen pályázati úton 800 ezer forintot nyertek, ehhez jön még a személyi jövedelemadókból felajánlott egy százalékok összege, valamint a tagdíj. Remélhetően az önkormányzat is támogatni fogja működésüket, erre már benyújtották kérelmüket.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!