Kistérség 2016. május 10. 16:20

Keresztszentelés Pálmonostorán

Képgaléria
Keresztszentelés Pálmonostorán
Egy felújított keresztet avattak május 7-én Pálmonostorán az E5-ös főút és a bekötő út kereszteződésében. A keresztet Bojtor Tibor és családja újíttatta fel, a Porta Egyesület és a Wojtyla Barátság Központ segítségével. A korpuszt Bajkó Zoltán, Pálmonostora Plébánosa áldotta meg.

A korpuszt egy ménteleki kereszt felújítása után mentették meg, és hosszú ideig őrizték Kecskeméten a Wojtila Barátság Központban. Nemrégiben Bojtor Tibor jelentkezett, hogy szívesen kijavítaná a sérüléseket, és felállítana egy keresztet a saját portáján, egy forgalmas kereszteződés mellett. Tibort ismertük, és tudtuk, hogy jó helyre fog kerülni a korpusz, ami most be is bizonyosodott: mondta el Molnár Zoltán intézményvezető. A szenteléskor Farkas P. József, a Woytila Barátság Központ egyik alapító tagja is megköszönte a családnak a munkát, és azt, hogy a későbbiekben is vállalják a kereszt gondozását.

Bojtor Tibor a kereszt megszentelése után elmondta, hogy birtokuk előtt az 1969-70-es években az úton lévők védőszentjeként állt egy kereszt. Az útépítések, átalakítások után azonban tönkrement, majd eltűnt. Édesapjával és családjával már régen megfogalmazták, hogy pótolni kellene, de most végre sikerült a Wojtyla Barátság Központ segítségével. Amikor a korpuszt megkaptam sérült, törött volt. Rendbe tetettem, egy asztalos barátommal pedig elkészítettük a keresztet, Isten segedelmével sikerült felállítni és ma pedig megszentelni.

s. r.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!