Kistérség 2016. május 16. 12:15

Jubileumi kakasfőző verseny Selymesben

Képgaléria
Jubileumi kakasfőző verseny Selymesben
Jubilált a selymesi Kakasfőző verseny. Május 14-én a tizedik versenyre a Selymesért Egyesület és Ván Jenő önkormányzati képviselő invitálására 14 csapat állított bográcsot a gasztronómiai vetélkedőn. A városrész lakói számára ez egy igazi csapatépítő akció, hiszen miközben főnek a finomságok ,megbeszélik közös dolgaikat, játszanak és barátkoznak. Persze fontos a verseny is, mert a legjobbak büszkeséggel veszik át az ajándékokat és díszhelyen őrzik otthonukban a kupát.

Az eredményhirdetés előtt Molnár Tiborné egyesületi elnök és Ván Jenő képviselő ajándékkal köszönte meg Dongó Róbertnek, hogy egy évtizeddel ezelőtt kezdeményezte a kakasfőző verseny létrehozását, amely mára már ünneppé vált Selymesben.   

Szeretettel és ajándékkal köszöntötték a verseny legidősebb résztvevőjét, Vinczéné Erzsikét is. Erzsike nagyon megköszönte az ajándékot, illetve azt a segítséget, amit a körzet lakói a kórház megmentéséért szervezett akciójában nyújtottak.

A szervezők valamennyi csapatnak egy kisbográccsal köszönték meg a jelentkezést. Ván Jenő a zsűri elnöke elmondta, hogy minden feltálalt étel kiváló volt. Nehéz volt kialakítani a sorrendet, hiszen mindegyik pörköltet jóízűen fogyaszthatnánk vasárnapi, ünnepi ebédként. Mégis dönteni kellett. A bírálók figyelembe véve az ízhatást, és a tálalás módját is, a következő sorrendet alakították ki:

Első lett a „Császárnők” csapata (Császár Bea és Dóri), második helyen végzett a „Kakas team” (Demeter József és Kakas Tibor), a harmadik helyezésért járó kupát a Haleszi Gazdakör főzőmestere, Boda János vehette át.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!