Közélet 2014. május 6. 12:51

Köszönetet mondtak a székelyföldi fiatalok

Képgaléria
Köszönetet mondtak a székelyföldi fiatalok
A székelyföldi ifjúsági ernyőszervezetek képviselői sajtótájékoztatón köszönték meg a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottságának és elnökének, Kapus Krisztiánnak az elmúlt időszakban a Kárpát-medencei magyar fiatalság és az ifjúsági szervezeti élet érdekében kifejtett munkáját. A május 6-ai tájékoztatón a 200 tagszervezet 5000 tagját képviselő küldöttség tagjai megfogalmazták, hogy bizalommal, nyitottsággal és érdeklődéssel várják a megkezdett munka folytatását. Meggyőződésük, hogy egymás tevékenységének megismerése és a közös munka minőségi javulást hoz az ifjúságot érintő döntésekben.

 

 

A vendégek méltatták a bizottság kihelyezett üléseinek hasznosságát, és fontosnak ítélték meg azt. Az összejöveteleken konkrét segítséget kaptak, megismerték egymás munkáját, módszereit, ennek nyomán eredményesebbé vált tevékenységük. Kelemen Szilárd önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy a Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat mintájára a székelyföldi településeken is létrehozzák a diákönkormányzatokat. Ez a megoldás ugyanis elősegíti, hogy a fiatalok felismerjék a közéletben való részvétel fontosságát.

A székelyföldiek köszönő levelét Kozma István Florin (Csík Terület Ifjúsági Tanácsa), Magyari Levente (Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács), Oltean Csongor (Háromszéki Ifjúsági Tanács), Nagy Botond (Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács), Antal Lóránt (Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács) és Grüman Róbert (Kovászna Megye Tanácsa Ifjúsági és Sportbizottság) jegyezték.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!