Kunszállás 2016. május 24. 09:30

Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy komfortos, kellemes, mintegy 20 hektáros helyszínt választottak az idei HMFEST-nek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. Az újragondolt járműmentes-övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómia kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Több mint száz, 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg az ország különböző részéből. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, egészségügyi sürgősségi, híradós és haszongépjárművek. 

A kereskedelmi standok, sátrak telis-tele lesznek majd mindenféle militária-kincsekkel, beleértve katonai régiségeket, járműalkatrészeket, könyveket, emléktárgyakat, viseleteket és egyenruhákat a vállaptól az ételes csanakig!

Külön esti fénnyel is kivilágított területet kapnak az élő történelmet bemutató egyesületi és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet távol a laktanyákban, frontvonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei és egyéb békebeli tevékenységek is, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet. 

Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek, és ismét felvonultatják felsőkategóriás modelljeiket, no és persze a már tőlük megszokott profizmussal, látványos bemutatókon keresztül osztják meg tudásukat és tapasztalataikat, szórakoztatva ezzel a fesztivál apraját nagyját. 
Akik pedig kedvelik a valódi repülőgépeket, azoknak is szolgál majd meglepetéssel a HMFEST, hiszen nem marad majd el egy-egy gépmadár feltűnése sem a parádé égboltján.

A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft-lőtérrel várja majd a kilátogatókat.

Újdonság a vendéglátásban:  Állandó, fedett 300 m2 gastrosátor és étterem panorámás kilátással a parádéra, de nem utolsó sorban több kisebb bár bőséges választékban hideg frissítőkkel, teával / kávéval nyújt felüdülést a nap folyamán azok számára, akik egy kis szünetet szeretnének tartani a nagy izgalmak közepette.

A pénteki  és szombati nap ismét lehetőséget biztosít arra, hogy egy valódi felejthetetlen történelemórát töltsönek el Kunszálláson diákok, osztályok. A különböző hadi korokat bemutató diorámák interaktív, páratlan lehetőséget biztosítanak arra, hogy örök élményekkel gazdagabban, játszva tanuljanak a diákok történelmet. Az idén sem lesz hiány a katonaélet érdekes előadásaiból, bemutatóiból ( pl. a 100 éves harckocsigyártás fejlődéséről  1916-2016).

Akik pedig úgy döntenek, hogy az estét is a rendezvényen töltik, azokat élő clubzene várja a vendéglátók gasztro-sátrában, a tábortűz mellett pedig a rég elfeledett közös katonanótázásé lesz a főszerep szájharmónika, tangóharmonika és gitár kísérettel. A látogatók és a kiállítók online naprakész információkhoz juthatnak majd az élő „hmfest livestream" segítségével. Keressék a fesztivál idején web oldalon. 

Az utazás nem is lehetne egyszerűbb az ország közepén megrendezendő III. HMFESTRE, hiszen a kunszállási új helyszín a Budapest-Szeged vasúti fővonalon helyezkedik el, és a MÁV Start Zrt. jóvoltából kedvezmény is igénybe vehető majd. 

A vasútállomásról szombaton délelőtt és este vissza ingyenes transzferrel állnak rendelkezésre az érvényes karszalaggal rendelkezőknek. Bővebb információk a www.hmfest.hu oldalon lesznek.

A szomszédos városokból 10-15 perces kényelmes autóúttal  érhető el a rendezvény helyszíne, ahol a korábbi évektől eltérően tágas, ingyenes parkolási lehetőség biztosított a gépkocsival érkezők számára.





 

Kövessen minket a Facebookon is!