Kunszállás 2016. május 30. 18:15

Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

Képgaléria
Langaléta Garabonciásokkal, sokrétű kulturális és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket a második „Falvak Éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvényre, amit Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata közösen szervezett meg május 28-án és 29-én. A rendezvény erre az évre a VIII. Kunsági Bajuszversennyel és Bajuszkirály választással is kibővült, emellett fotókiállítást, székely vendégház átadást és sok más egyéb érdekes programot követhettek nyomon a jelenlévők.

Gulyás László és a Langaléta Garabonciások vezetésével bajusz- és közönségcsalogató csinnadratta megnyitó várta Kunszálláson az érdeklődőket május 28-án délelőtt. A humoros és mulatságos felvezetést követően Kovács Imre polgármester és Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság alapítója köszöntötte a megjelenteket.

A bajuszosok örömmel fogadták Kunszállás invitálását, mondta el Szilágyi Péter. Reméli, hogy a bajuszfesztivál hagyományát Kunszálláson tovább folytathatják – tette hozzá.

A bajusz viselése hosszú évezredekre nyúlik vissza, ehhez kapcsolódott Kása Béla Magyar Arany Érdemkereszt díjas fotóművész kiállítása a Faluházban. A kiállítást Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész nyitotta meg.

Kunszállás testvértelepülése, Agyagfalva adta az ötletet a székely vendégház megvalósítására, amit a helyi iskola volt szolgálati lakásából alakítottak ki a Kossuth utcán. Ennek létrehozásában a település lakosai segédkeztek – mondta el az ünnepélyes átadón Kovács Imre polgármester. Farkas Mózes, Agyagfalva polgármestere ugyancsak köszöntő szavakat intézett a megjelentekhez.

Az átadást megelőzően Gyöngyösi József plébános áldotta meg a vendégházat.

A faluház előtti színpadon késő estig tartottak a programok, a műsor a kunszállási iskola néptáncosainak bemutatkozásával kezdődött.

 

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!