Kistérség 2016. július 9. 13:30

Gazdag programmal jelent meg a Kiskunfélegyházi járás

Képgaléria
Gazdag programmal jelent meg a Kiskunfélegyházi járás
A kecskeduda hangja invitálta a kecskemétieket, hogy közelebbről is megismerkedjenek a Kiskunfélegyházi járás értékeivel pénteken, a Megyeháza előtti téren. A félegyházi, bugaci,  petőfiszállási, gátéri, bugacpusztaházi polgármesterek és Puskás Antal plébános, pálos rendházfőnök atya köszöntője után egész napos programmal várták az érdeklődőket a települések képviselői.

A látogatók megismerkedhettek az Aranymonostor világraszóló régészeti emlékeivel, a gátéri Kismakkos néptánccsoporttal, Varga Mihály kecskeduda hangszerbemutatójával, a gátéri Rádi Józsefné citera muzsikájával, Vas László tekerőlant bemutatójával, a pásztorok mesés világával a bugaci Varga Mihály mesélő tolmácsolásában, és a Kurultajjal, a térség kiemelt hagyományőrző rendezvényével is. A rendezvényen képviseltette magát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kamra-Túra Homokháti Gazdák Egyesülete Duna Borrégió Borút Egyesület, és a Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda. Egész nap kézműves bemutató, helyi ízek-zamatok kóstolója és vására várta a nagyérdeműt, volt hagyományos pusztai étel, helyben sütött kenyérlángos, térségi borok, és kézműves csapolt sör is.

Bugac és Bugacpusztaháza mézzel, lószőrből készült ételekkel, őrölt fűszerpaprikával, Gátér, Pálmonostora és Petőfiszállás csuhébábukkal és szalmafonással, antik bútorokkal,  paprikakrémmel, tanyasi tormával, tejtermékekkel, vegyszermentes paradicsommal és őrölt fűszerpaprikával képviseltette magát, Kiskunfélegyháza házi sajtokat és lekvárokat, házi csapolt sört, kézműves csokoládét, fafaragó, üveg-és kosárfonó termékeket vitt magával, a Natura Hungarica kézműves foglalkozásra invitálta a legkisebbeket, és a helyi művészek alkotásai is jelen voltak a megyeszékhelyen.

Mindezek mellett a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó mint jelentős turisztikai, és a Félegyházi Kézműves Sörfesztivál, mint kedvelt gasztronómiai fesztivál is bemutatkozott a kiállításon. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!